I Gonzo’s Quest från den svenska spelutvecklaren NetEnt får du följa med hjälten Gonzo då han beger sig in djungeln i sökandet efter den mytomspunna staden Eldorado. Staden som i verkliga livet förmodligen är en myt ligger till grund för ett spel som i fullt reella termer har många chanser att betala ut, om inte guld, så i alla fall gott om riktiga pengar.

I och med att Gonzo’s Quest har kommit att bli ett av de senaste årens mer populära slotspel så faller det sig naturligt att det är ett av de vanligare spelen att få free spins i. Populariteten kommer sig av att det är ett kreativt utformat spel där NetEnt lagt stor möda på att sammanfoga både grafik och musik till en helgjuten och atmosfärisk upplevelse.

Spelmekanik

Gonzo’s Quest är i grund och botten ett tämligen enkelt slotspel och det är förmodligen en av anledningarna till att det har blivit så populärt. Spelet har i princip bara två funktioner: free spins och en funktion som kallas för avalanche. Den sistnämnda funktionen aktiveras genom givna kombinationer på spelets hjul vilket sätter igång en lavin av störtande stenar som aktiverar ständigt ökande multiplikatorer, det vill säga att den totala potentiella vinsten blir allt högre i takt med att lavinen fortskrider. Spelets maximala vinstsumma ligger strax under 100 000 kr.

Men höga vinster är dock inte den mest givna poängen med detta spel, även om det finns gott om exempel på spelare som tagit hem fina pengar på det. Nej, det är framförallt ett spel som fungerar tack vare att det förmår underhålla trots sin enkelhet. Det gör det till ett alldeles utmärkt spel för nybörjare som med free spins på fickan vill få en första introduktion till slotspelens värld. Gonzo’s Quest hittar du hos casinon som samarbetar med NetEnt.